VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Toastje met zwarte pens en kaneelappel
Tijdens de feestdagen is het traditiegetrouw alle hens aan dek om lekkere, originele maar niet al te moeilijke hapjes te vinden. Met dit kinderlijk eenvoudig receptje is die zoektocht verleden tijd!
Porties Prep Tijd
1toastje 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1toastje 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit wat boter in een pan en steef de fijne plakjes appel op een middelmatig vuur. Bestrooi na enkele minuten met de kaneel en laat nog even karameliseren op een zacht vuurtje tot de appel lekker zacht is.
  2. Verhit ondertussen opnieuw wat boter in een andere pan. Laat goed heet worden en bak vervolgens de schijfjes pens kort langs elke kant.
  3. Neem het schijfje (bij voorkeur vers en nog een beetje warm) brood en besmeer met een beetje boter. Breng licht op smaak met wat peper en zout.
  4. Leg op de gekruide boter de plakjes appel. Schik daar de plakjes gebakken pens op en houd ze eventueel samen met een prikker. Dien onmiddellijk, warm, op. Smakelijk!
Notities

Extra leuk aan dit hapje: je kan in een vlot tempo een hele reeks toastjes klaarmaken en naar je gasten laten brengen. Het hele proces is immers eenvoudig en vlot gebeurd.