Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
2uur |
Ingrediënten
- 100 gram spekreepjes
- 900 gram rundsstoofvlees
- 1 eetlepel stoofvleeskruiden
- 3 uien gesnipperd
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 3 kruidnagels
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2,5 dl rode wijn
- 1 blokje rundsbouillon
- 0,5 liter water
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 300 gram veenbessen diepvries
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een ruime stoofpot en bak de spekreepjes aan tot ze goudbruin zijn.
- Lepel de aangebakken spekjes uit de pot, voeg een beetje boter toe en bak de stukjes rundsvlees rondom aan (werk eventueel in delen). Kruid met peper, zout en stoofvleeskruiden.
- Schep alle vlees terug uit de pot en fruit de gesnipperde uien (voeg opnieuw, indien nodig, een beetje verse boter toe).
- Bestrooi de aangebakken stukjes ui met bloem, roer goed om en laat nog even warmen.
- Doe de spekjes en het stoofvlees terug in de pot. Voeg de tomatenpuree, kruidnagels en Luikse stroop toe. Roer om.
- Overgiet het stoofvlees met de rode wijn en verkruimel het bouillonblokje. Vul aan met water en breng rustig aan de kook.
- Bind ondertussen tijm en laurier samen tot een kruidentuiltje en voeg toe.
- Laat het stoofvlees afgedekt pruttelen gedurende één uur. Voeg dan de diepgevroren veenbessen toe en laat nog één uur stoven op een zo laag mogelijk vuur.
- Serveer het stoofvlees bij voorkeur met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
Notities
Zoals je dat ook gewoon bent van klassiek stoofvlees, kan je dit recept gerust één dag op voorhand bereiden. De smaken zullen iets intenser en ronder worden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind