Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de varkenswangetjes op kamertemperatuur komen en kruid met voldoende peper en zout.
- Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klont boter in. Schroei de varkenswangetjes langs beide kanten even aan.
- Voeg de gesnipperde ui toe en laat even fruiten.
- Bestrooi met bloem en overgiet met de rundsbouillon. Roer alle aanbaksels goed los.
- Voeg het bier toe en breng rustig aan de kook. Voeg eventueel een beetje suiker toe als je van een zoeter resultaat houdt.
- Versnijd ondertussen de groenten in grove stukken en bind de verse kruiden samen tot een kruidentuiltje.
- Voeg de kruiden en groenten toe en laat het stoofpotje één uur stoven op de allerlaagste stand. Werk daarna af met peper en zout. Smakelijk!
Notities
Dit gerecht is nog lekkerder wanneer je het de dag voordien klaarmaakt! Let er wel op dat je het enkel opwarmt en niet terug laat doorkoken, dan vallen de groentjes uit elkaar.
Deel dit Recept
|
|
|
|
Ziet er goed uit!