Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 2 sjalot (klein) fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geplet
- 1 scheutje olijfolie
- 500 gram steak
- 100 ml cognac whisky kan ook
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 theelepels peperbolletjes opgelegd
- 400 ml groentebouillon
- 200 ml sojaroom
- zwarte peper
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een pannetje. Fruit de fijngesnipperde sjalot met de geplette knoflook.
- Blus met de cognac en laat de alcohol even verdampen. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat tot minstens de helft inkoken.
- Roer de sojaroom door de saus en breng op smaak met sojasaus (waardoor zout niet hoeft) en voldoende zwarte peper.
- Laat inkoken tot een romig sausje. Werk af met de peperbolletjes.
- Kruid het vlees met peper en zout. Bak langs beide kanten aan in een hete grillpan. Serveer met de magere peperroomsaus, wat frisse groentjes en eventueel enkele frietjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind