Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram fishsticks
- 500 gram verse bladspinazie
- 600 gram aardappelen loskokend
- 1 takje peterselie fijngesneden
- 4 augurkjes op azijn
- 1 eetlepel zilveruitjes op azijn
- 1 eetlepel kappertjes op azijn
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- groene Tabasco
- dragon gedroogd
- peper, zout en nootmuskaat
- 2 klontjes boter
- 1 dl melk
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water.
- Was de verse spinazie en controleer op slechte stukjes of blaadjes. Je hoeft de spinazie niet te snijden, laat enkel uitlekken terwijl de aardappelen beginnen te garen.
- Vervolgens kan je de garnituur voor de tartaarsaus voorbereiden. Snijd de augurkjes, zilveruitjes en kappertjes uiterst fijn. Voeg samen met de mayonaise en mosterd. Breng verder op smaak met de fijngesneden peterselie, wat gedroogde dragon, een snuifje peper en wat zout. Zorg tot slot voor een finaal pittig accentje door enkele druppels groene Tabasco toe te voegen.
- Giet de aardappelen, eenmaal gaar, af en plet ze tot een romige puree. Voeg één klontje boter en de melk toe. Breng op smaak met peper, zout en een weinig nootmuskaat. Roer er de verse spinazie onder en laat even rusten met het deksel gesloten.
- Ondertussen kan je afwerken door de fishsticks goudbruin bakken in een klontje boter. Zet het vuur niet te hoog zodat ze helemaal kunnen opwarmen (tenzij je met ontdooide fishsticks werkt). Frituren kan ook, maar dat maakt het vanzelfsprekend heel wat minder gezond.
- Werk af met wat fijngesneden peterselie en serveer eventueel met een partje verse citroen. Smakelijk!
Notities
Tartaarsaus kan je makkelijk personaliseren door de verhoudingen tussen de genoemde ingrediënten naar wens te bepalen. Bovendien bestaan er heel wat varianten. Zo wordt er ook regelmatig ei gebruikt. Ga alleszins op zoek naar jouw favoriete aanpak, een verse tartaarsaus is immers heerlijk bij heel wat (vis-) gerechten.
Deel dit Recept
Speak Your Mind