Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kruid met een snuif zout en gaar de asperges beetgaar.
- Meng ondertussen de fijngesnipperde sjalotten met de azijn, witte wijn en visfumet in een steelpannetje. Laat inkoken tot de helft.
- Voeg, eenmaal voldoende ingekookt, de room toe en laat wederom inkoken tot een smeuïg sausje.
- Smelt ondertussen een klontje boter in een braadpan. Kruid de Sint-jakobsoesters met wat zwarte peper en zeezout. Bak ze kort langs elke kant aan en houd warm. Let op: te lang bakken maakt ze taai.
- Meng ,net voor het opdienen, de klontjes koude boter door het sausje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken en werk af naar smaak met peper en zout.
- Schik op elk bordje enkele beetgare asperges en lepel er wat saus over. Werk af met drie Sint-jakobsoesters per persoon. Serveer met een frisse, witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind