Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 1 kg pompoenvlees Ongeveer één, normale pompoen.
- 2 uien
- 1 l water
- 1 blokje bouillon Groente- of vleesbouillon (naar wens).
- boter, peper, zout en nootmuskaat
- room Additioneel, voor de afwerking.
- verse bieslook Additioneel, voor de afwerking.
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Indien je met een verse pompoen werkt: voorzie voldoende tijd voor het versnijden. Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaden en strengen. Verwijder de schil en versnijd het vruchtvlees in grove brokken. Snijd ook de twee uien in grove stukken.
- Breng de stukken pompoen en ui aan de kook in het water met het bouillonblokje. Laat een half uur pruttelen op een middelmatig vuur.
- Meng de soep met een mixer. Mocht de soep te dik zijn, kan je water (of bouillon) toevoegen. Zeven hoeft normaliter niet.
- Laat de gemixte soep nog even inkoken en breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en wat nootmuskaat.
- Dien op in diepe borden met, desgewenst, een beetje room en enkele takjes verse bieslook. Smakelijk!
Notities
Wil je echt origineel serveren? Snijd je pompoen dan niet in stukken maar hol hem uit en serveer daar de soep in. Een absolute topper voor een Halloweenfeestje! Mocht je wat meer garnituur wensen kan je er krokante spekjes of broodkorstjes bij serveren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind