Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 20minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 20minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look gepeld en geplet
- 500 gram tomatenpassata
- 50 gram tonijn (blik)
- 0,5 ui
- 1 handvol gemalen mozzarella
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Rol het pizzadeeg uit en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200°.
- Stoof het gesnipperde sjalotje met de geplette look aan in een scheutje olijfolie. Vul aan met de passata, kruid met gedroogde oregano, peper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
- Snijd ondertussen de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken.
- Bestrijk de bodem met een beetje tomatensaus. Gebruik niet te veel, de overschot kan je bewaren voor meer pizza's of een andere bereiding.
- Bestrooi de pizza met de mozzarella, vul dan aan met de uiringen en tonijn.
- Besprenkel de pizza met nog een beetje olijfolie en wat gedroogde oregano. Laat een tiental minuutjes bakken op 200°. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind