Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 600 gram rundsvlees stoofvlees of biefstuk
- 3 cl rundsbouillon
- 1,5 cl sojasaus
- 150 gram bruine suiker
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sriracha-saus chilisaus
- 3 teentjes look geplet
- 1 bussel lente-uitjes
- 2 eetlepels maïszetmeel Maïzena, bijvoorbeeld
- 400 gram broccoliroosjes
- sesamzaadjes
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het rundsvlees in dunne, hapklare plakjes.
- Doe de stukjes vlees in je slowcooker. Vul aan met de bouillon, sojasaus, bruine suiker, sesamolie, sriracha-saus, geplette teentjes look en 3 gesnipperde lente-uitjes (de rest bewaar je voor de afwerking).
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Start de slowcooker (lage stand) en laat 3 uur garen.
- Lepel na 3 uur garen enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje. Roer er het maïszetmeel onder. Voeg terug toe aan de slowcooker en roer alles zachtjes om tot de saus gebonden is.
- Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 30 tot 45 minuten verder garen (tot de roosjes gaar zijn maar nog beet hebben).
- Bestrooi net voor het opdienen met sesamzaadjes, nog wat vers gesnipperde lente-ui. Serveer met rijst of noedels. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind