Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 200 gram groene aspergepunten
- 6 eieren
- 1 scheutje room of volle melk
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 lente-ui
- nootmuskaat
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de asperges in hapklare stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak de stukjes asperge aan tot ze gaar zijn zonder beet te verliezen. Kruid met peper en zout.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Doe ze even bij de asperges en roer om.
- Klop ondertussen de eieren los met een scheutje room (of melk). Kruid voldoende met peper, zout en nootmuskaat.
- Overgiet met de losgeklopte eieren en laat op de een matig vuur tot een omelet stollen.
- Snipper de lente-ui in fijne ringetjes en bestrooi ze net voor het opdienen over de omelet. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind