Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram linguine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 rode ui gepeld en in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes look in dunne plakjes gesneden
- 400 gram verse spinazieblaadjes gewassen met water
- 30 gram zongedroogde tomaatjes
- olijfolie
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 handvol Parmezaanse kaasschilfers
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een royale hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de linguine volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een ruime pan zonder vetstof. Schroei de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Fruit de dunne ringen ui en plakjes look.
- Voeg de spinaziebladeren toe. Werk desnoods in twee delen, de spinazie neemt aanvankelijk veel plaats in maar krimp snel.
- Bak de spinazie kort op een middelmatig tot zacht vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Voeg toe aan de spinazie, roer om en haal van het vuur.
- Voeg twee eetlepels kookvocht van de gegaarde linguine toe aan de spinazie. Laat de linguine even uitlekken en voeg samen met de pijnboompitjes toe aan de spinazie. Roer om en kruid eventueel bij met peper of zout.
- Serveer de pasta met enkele schilfers Parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities
Indien je liever veganistisch kookt, laat je de afwerking met enkele Parmezaanse kaasschilfers uiteraard achterwege.
Deel dit Recept
Speak Your Mind