Een overschotje bolognesesaus waar je (behalve opnieuw spaghetti koken) niet onmiddellijk iets mee weet te doen? Maak er heerlijk, gegrilde broodjes van! Snel klaar en heerlijk als snack of aperitief op een feestje. Ook de allerkleinsten zullen hier dol op zijn.
Een overschotje bolognesesaus waar je (behalve opnieuw spaghetti koken) niet onmiddellijk iets mee weet te doen? Maak er heerlijk, gegrilde broodjes van! Snel klaar en heerlijk als snack of aperitief op een feestje. Ook de allerkleinsten zullen hier dol op zijn.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 4 afbakstokbroodjes Zo'n 30 centimeter lang.
- 250 gram bolognesesaus Eender welke tomatensaus kan ook.
- 100 gram gemalen kaas Emmentaler of Gruyère.
- 4 eetlepels olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de broodjes in twee stukken en halveer ze. Verwarm ondertussen de oven op 200°.
- Bestrijk de binnenkant van elk broodje met wat olijfolie. Overdrijf niet, een beetje volstaat.
- Verdeel de saus over de broodjes. Ook hier is overdrijven niet nodig, zeker niet indien u het serveert als aperitiefhapje.
- Bestrooi elk broodje tot slot met wat gemalen kaas, zorg er simpelweg voor dat elk broodje een egaal laagje heeft.
- Zet de broodjes gedurende 10 minuutjes onder de grill in een voorverwarmde oven. Serveer meteen (opgelet: heet!) met eventueel wat pikante saus (Tabasco, olie,...). Smakelijk!
Notities
Tip: door de olijfolie te vervangen kan je makkelijk en zonder moeite andere smaakaccenten leggen. Denk aan pikante olie, truffelolie, kruidenolie,...
Deel dit Recept
Speak Your Mind