Op warme dagen is het niet altijd makkelijk om een passend maal klaar te maken. Je hebt niet veel zin om lang in te keuken te puffen en je wil liever een lichte maaltijd? Perfect, dit smakelijke recept met garnaaltjes en frisse groentjes is helemaal wat je zoekt.
Op warme dagen is het niet altijd makkelijk om een passend maal klaar te maken. Je hebt niet veel zin om lang in te keuken te puffen en je wil liever een lichte maaltijd? Perfect, dit smakelijke recept met garnaaltjes en frisse groentjes is helemaal wat je zoekt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 courgette
- 6 stengels selder
- 1 komkommer
- 200 gram gepelde grijze garnalen
- 1 scheut azijn
- 1 takje dille
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de rijst in voldoende lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd ondertussen de courgette, stengels selder en komkommer in hapklare stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Stoof de sjalot even aan. Voeg de stukjes courgette en selder toe.
- Laat de groentjes even garen, voeg eventueel een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.
- Giet de gegaarde rijst af en voeg toe aan de groentjes. Meng grondig en fris op met een scheutje azijn (overdrijf niet!). Kruid indien nodig verder bij met peper en/of zout.
- Meng er net voor het opdienen de stukjes komkommer onder zodat ze fris blijven. Bestrooi rijkelijk met garnaaltjes en enkele plukjes dille. Smakelijk!
Notities
Deze eenvoudige rijstschotel kan je ook lauw of koud eten. Lekker als lunch of als bijgerechtje op een barbecue.
Deel dit Recept
Speak Your Mind