Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 Ardeense varkensoesters licht gerookt, gewoon kan ook
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 400 gram boterboontjes gekuist
- 100 gram fijngehakte diepvriesspinazie ontdooid
- 2 dl room
- boter
- 1 snuifje cayennepeper
- peper, zout en nootmsukaat
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke delen. Breng aan de kook in een royale portie gezouten water.
- Stoof de gesnipperde sjalot aan in een klontje boter. Voeg de boontjes toe als de sjalot glazig wordt en laat even garen.
- Voeg de spinazie toe aan de boterboontjes en giet er de room onmiddellijk bij. Laat op een laag vuurtje inkoken tot de saus naar wens is ingedikt. Roer nu en dan, met zorg zodat de boontjes niet breken.
- Kruid ondertussen de stukjes varkensvlees met peper en eventueel nog een snuifje zout (doordat het vlees gerookt is, bevat het al wat zout). Smelt een klont boter in een braadpan en bak de stukken vlees langs elke kant aan. Laat niet te ver garen en houd warm.
- Kruid de boterboontjes in de roomsaus af met voldoende peper, zout, een snuifje cayennepeper voor wat pit en voldoende nootmuskaat.
- Giet de aardappelen af en serveer dadelijk met een schep boontjes en een stukje varkensvlees, eventueel met nog een schepje vleesjus of bruine saus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind