Zo neem jij de mooiste foto’s van je eten met je smartphone | Recepten.be Zo neem jij de mooiste foto’s van je eten met je smartphone | Recepten.be

 

Recept - Zo neem jij de mooiste foto’s van je eten met je smartphone

Zo neem jij de mooiste foto’s van je eten met je smartphone
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hou je van koken en op restaurant gaan? Dan zul je het probleem wel herkennen van iets heerlijk voorgeschoteld te krijgen en dat het er achteraf op foto een stuk minder lekker uitziet. Daar gaat je prachtige Instagram post. Wij gaan jou de belangrijkste tips en tricks aanleren waardoor jij in staat bent om van je gerecht een prachtige foto te trekken. Zowel beginners als ervaren fotografen kunnen hier interessante informatie en nuttige tips terugvinden voor voedselfotografie!

Gebruik natuurlijk licht

Het beste halen uit natuurlijk licht is prioriteit nummer één. De beste plekken binnenshuis zijn altijd naast een raam. Als je in een keuken fotografeert, zoek dan een vensterbank om je eten te fotograferen. Als het zonnig is kan het directe zonlicht te fel zijn, neem je gerecht dan mee naar een schaduwrijke plek. In restaurants is het niet altijd even makkelijk om goede belichting te vinden, speel met licht en schaduwen en vermijd bovenlicht.

Laat je gerecht opvallen

Als je een recept maakt of een gerecht voor je hebt staan, helpt het om te bedenken wat het zo speciaal maakt. Zijn de groenten super vers? Dan kun je dat misschien benadrukken door wat water over te sprenkelen. Is het vlees perfect gaar? Probeer eens een stukje af te snijden om de binnenkant te laten zien. Zit er een glanzende glazuurlaag op? Zorg ervoor dat het licht er mooi op valt.

Trek meerdere shots Laat je gerecht opvallen

Eén van de belangrijkste dingen om te onthouden: zoals bij elke vorm van fotografie zijn er meerdere shots nodig tegen dat je de perfecte foto hebt. Soms heb je geen vaste hand of trek je de telefoon te snel weg, waardoor de foto wazig of onscherp kan zijn. Als je vanuit verschillende hoeken fotografeert of de afstand van je telefoon verandert, verandert de compositie en heb je meer keuze om uit te kiezen achteraf. Je kan ook een gsm hoesje kopen waarmee je gsm recht blijft staan, zo kan je hem makkelijk op self timer zetten en heb je geen last meer van wazige foto’s.

Bewerk je foto’s

Het is bijna onmogelijk om van een slechte foto een goede foto te maken, maar het is wel belangrijk om van een goede foto een geweldige foto te maken. Bewerk je foto’s zoals je je make-up zou doen: Het is niet de bedoeling om de foto helemaal te veranderen, maar eerder om hem te verbeteren. Er zijn verschillende apps die je hiervoor kan gebruiken zoals VSCO cam of Lightroom. Kleine bewerkingen zoals de helderheid van de foto aanpassen kan al een groot verschil maken.

Koop een gsm met een goede camera

Je kan zoveel tips volgen als je wilt, maar als je camera niet goed is heb je er weinig aan. Er zijn verschillende gsm’s met een goede camera, zoals Iphone. Als je iPhone 11 Pro hoesje zoekt, kan je er zelfs vinden die je camera extra bescherming bieden zodat hij zeker niet stuk gaat als hij valt.

Wees jezelf

Laat perfecte, kookboek-waardige, over gestylde foto’s over aan professionele fotoshoots en tijdschriften. Niets is interessanter dan de imperfectie van een foto. Dit artikel helpt om foto’s met je telefoon te verbeteren, maar de kern is dat je trouw blijft aan je persoonlijke stijl. Een verfrommeld servet, lippenstift op de koffiemok, gemorste saus, een hand op de foto,…Het zijn allemaal elementen die textuur toevoegen en foto’s levendig maken.

Veeg tot slot altijd de lens schoon voordat je foto’s maakt. Concentreer je op je bord en wees niet bang om verschillende technieken uit te proberen!

Speak Your Mind

*