Wij gingen voor organisch. Bij The Sister in Brussel | Recepten.be Wij gingen voor organisch. Bij The Sister in Brussel | Recepten.be

 

Recept - Wij gingen voor organisch. Bij The Sister in Brussel

Wij gingen voor organisch. Bij The Sister in Brussel
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over organisch eten. Het is gezonder, beter voor het milieu en volgens enkele mensen ook veel lekkerder. Maar is dit nu ook echt zo? Wij gingen eens proeven bij The Sister in Brussel. Eén van de beste restaurants voor onder meer organische maaltijden.

Organisch, vegetarisch, vegan… het is helemaal hip en hot. Het zou gezonder zijn, het is vrij van allerlei kunstmatige toevoegingen en pesticiden, je voorkomt dat je genetisch gemanipuleerde ingredienten in je soep mixt en daarom is organisch eten bijvoorbeeld goed voor het milieu, vriendelijker voor dieren en dus ook voor jezelf. Althans, dat is het verhaal. Klinkt allemaal goed natuurlijk. Een veelgehoord commentaar is echter dat het voedsel ook veel duurder is en nou niet bepaald smakelijk. Is dat waar? We gingen het maar eens ontdekken.

En wel bij The Sister in Brussel. Een charmant cafeetje dat van binnen toch wel wat ruimer is dan je van buiten zou zeggen. We plaatsen ons aan een tafel en luisteren gretig naar de adviezen van de vriendelijke medewerkers. We besluiten van alles maar wat te nemen en het dan te delen. Om te beginnen hebben we een paar tapa’s geprobeerd en de ‘soup with seeds’. Deze bevatte onder meer sesamzaad en maanzaad. Bovendien kregen we er glutenvrij brood bij. De vooroordelen over glutenvrij brood zijn dat het droog en onsmakelijk zou zijn. Hier was echter niets van waar! Vooral in combinatie met de soep was het brood erg lekker. De soep was licht en daarom een perfecte start voor de rest van de maaltijd.

We besloten de rest van de maaltijd op te splitsen in een soort ontbijt, lunch én diner. We wilden namelijk toch alles wel graag proberen. Het vegan breakfast werd bovendien door meerdere mensen aanbevolen en dus zaten we na de soep aan een typisch ontbijt. Misschien niet de beste combinatie, maar de smaak was er niet minder om. We probeerden het opnieuw glutenvrije brood nu met jam en pindakaas. Vooral de pindakaas was wel iets anders dan hoe we ‘m gewend zijn. De smaak van pinda’s was meer aanwezig en de pindakaas was minder zoet.

Terwijl we onder meer genoten van onder meer een Meat ball buddha bowl en enkele Focaccia Sandwiches werden we bijgepraat over het nut van organisch, alle voordelen en natuurlijk de vooroordelen die veelal gehoord worden. We waren vooral verbaasd te horen dat zoveel ziektes direct in verbinding staan met het voedsel dat we eten. Hartziektes, migraine of hyperactiviteit: ze kunnen soms rechtstreeks teruggeleid worden tot alles dat we eten.

Een bijzonder interessante dag dus, waar we veel geleerd hebben. Maar was het ook smakelijk? Daar kunnen we heel kort over zijn: het was heerlijk! Het eten smaakt puurder en zeker niet saai. Het zero-waste principe is voor ons helemaal een extra reden om nog eens terug te komen.

Speak Your Mind

*