Ontdek de Indiase keuken maar kijk uit voor Delhi Belly! | Recepten.be Ontdek de Indiase keuken maar kijk uit voor Delhi Belly! | Recepten.be

 

Recept - Ontdek de Indiase keuken maar kijk uit voor Delhi Belly!

Ontdek de Indiase keuken maar kijk uit voor Delhi Belly!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Met een bevolking van meer dan 1 miljard mensen herbergt India alleen al een zesde van de gehele wereldbevolking. Het is een uitgestrekt land met duizenden verschillende talen, culturen… en natuurlijk gerechten! Een van de belangrijkste redenen waarom toeristen naar India reizen is om te genieten van de geweldige keuken. Maar hoewel het eten heerlijk is, brengt het ook risico’s met zich mee. De meest bekende is “Delhi Belly”.

De Indiase keuken

De regionale en culturele diversiteit van India weerspiegelt zich perfect in de Indiase keuken en is een van de belangrijkste redenen waarom het Indiase eten het wint van vele andere landen. Er bestaat veel variatie in de Indiase keuken en er worden lokaal beschikbare specerijen, kruiden, groenten en fruit gebruikt. Het Indiase eten wordt ook sterk beïnvloed door religie (in het bijzonder door het hindoeïsme), culturele gebruiken en tradities. Historische gebeurtenissen zoals invasies, handelsbetrekkingen en kolonialisme hebben een rol gespeeld bij de introductie van bepaalde voedingsmiddelen in dit land. Door eeuwen van islamitische overheersing, met name door de Mughals, werden bijvoorbeeld gerechten als samosa en pilaf in India geïntroduceerd.


India neemt je mee in een wereld vol met explosies van geuren, kleuren en smaken met haar aromatische curry’s, masala’s, biryani en paratha’s. Elke staat van India heeft zijn eigen unieke samenstelling van smaken en ingrediënten. Zelfs de specerijen die ze gebruiken worden vanaf de basis door hen zelf gemaakt, zoals dhansak masala, panch phoron en garam masala. 

Wat is Delhi Belly?

Delhi Belly verwijst naar de symptomen die ontstaan als je in India voedselvergiftiging krijgt. En vergis je niet: dit kan veel sneller gebeuren dan je denkt. De meest voor de hand liggende manier om Delhi Belly te krijgen is door het eten van slecht bereid voedsel. Maar zelfs een goed bereide maaltijd kan een negatieve reactie veroorzaken, omdat vooral westerse toeristen niet gewend zijn aan de vaak extreme hoeveelheden specerijen die in het Indiase voedsel aanwezig zijn.

Tips tegen Delhi Belly

Het eerste wat je moet doen is contact opnemen met een dokter en vragen om antibiotica. Zorg ervoor dat je veel water drinkt. De enorme hoeveelheden vocht die je lichaam verliest kunnen snel leiden tot uitdroging.

1: Vermijd kraanwater

Het leidingwater in India is zeer onhygiënisch. Zorg ervoor dat je altijd uit verzegelde flessen drinkt. Oplichters gebruiken graag lege flessen en vullen ze met leidingwater en verzegelen ze opnieuw, om de indruk te wekken dat ze je flessenwater verkopen. Aan het geluid bij het openen van de fles kun je horen of de waterfles een originele verzegeling heeft. Vermijd ook maaltijden die met leidingwater zijn bereid, zoals salades. Je doet er goed aan om ook fruit op de markt te vermijden, omdat het vaak met leidingwater wordt besproeid om het meer glans te geven.

2: Hou je handen schoon

Een van de meest voorkomende manieren waarop bacteriële infecties zich kunnen verspreiden is door direct of indirect contact. Was regelmatig je handen en draag altijd een ontsmettingsmiddel bij je. Zo weet je zeker dat je geen bacteriën bij je draagt.

3: Gebruik je gezond verstand

Als na de eerste hap van een maaltijd iets raar smaakt, vertrouw dan op je instincten en ga niet verder met eten. Het lijkt misschien onbeleefd, maar het is beter dan voedselvergiftiging. Vermijd “vers” voedsel zoals vis en wees op je hoede voor eettentjes die zeer sterke specerijen gebruiken; niet iedere maag is hier op voorbereid.

Op reis naar India, het visum India

Ondanks dit alles blijft India niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het land biedt een grote verscheidenheid aan culturen, natuurlijke landschappen en prachtige gebouwen. Terwijl de huidige coronacrisis de meeste reisplannen in de ijskast heeft gezet, is India, zodra de grenzen weer opengaan, zeker een van de belangrijkste bestemmingen voor toeristen. Belangrijk: vergeet niet een visum voor India.

Het e-visum is voor India is online aan te vragen. Vul het visum aanvraagformulier in, betaal de kosten en wacht tot het per mail wordt opgestuurd. Zodra het visum is uitgeprint kun je op reis.

Speak Your Mind

*