Met de zomer in aantocht wordt het tijd om de BBQ van onder het stof te halen. Er zijn oneindig veel lekkere dingen die je kan grillen op de BBQ. Denk maar aan vers gekruide vis, krokant brood met kruidenboter, patatjes, heerlijk bbq vlees zoals worsten, steak of hamburgers. Als je dit jaar wilt scoren, maak dan eens hamburgers zelf!
Het is helemaal niet zo moeilijk om je hamburgers zelf te maken, zeker niet als je de hamburgerpers van horecatraders.com gebruikt. Deze professionele hamburgerpers zorgt ervoor dat je de juiste verhoudingen hebt en in een handomdraai de perfecte hamburger kunt prepareren. Voordat je hiermee aan de slag gaat, geven we je nog even een handig recept mee.
Ingrediënten (voor 4 burgers):
- 500 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 ei
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels mosterd
- Een handje paneermeel
- Een snufje zout
- Een snufje peper
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook in heel fijne stukjes. Meng alle ingrediënten samen in een kom en kneed het mengsel goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in 4 delen. Leg het gehakt in de pers en ontdek zelf hoe makkelijk je de perfecte hamburger verkrijgt. Zorg dat de kolen op de BBQ goed warm zijn en de hamburger is klaar voor de gril!
Als je de hamburger gewoon in de pan wilt bakken, verwarm je een scheut olie op een middelhoog vuur. Laat de olie goed warm worden alvorens je de burgers in de pan legt. Bak de burgers elk 4 tot 5 minuten aan elke kant. Hierna zijn ze klaar om tussen een lekker broodje te serveren.
Je kan hamburgers op veel verschillende manieren serveren. Het hoeft niet altijd een hamburger met sla, tomaat en kaas te zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor een hamburger met blauwe kaas, spek en paddenstoelen, of een lekkere italiaanse variant met zongedroogde tomaatjes, mozzarella, pancetta en basilicumsaus.
Smakelijk!
Lekker zelfgemaakte hamburgers voor op de BBQ,
Speak Your Mind