Iced coffee: dé ultieme verfrissende zomerdrank | Recepten.be Iced coffee: dé ultieme verfrissende zomerdrank | Recepten.be

 

Recept - Iced coffee: dé ultieme verfrissende zomerdrank

Iced coffee: dé ultieme verfrissende zomerdrank
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ice Ice baby

Ben je klaar voor de zomer? Naarmate de temperaturen stijgen, krijgen we steeds minder zin in warme dranken en snak je bij zomerweer naar een verfrissende iced coffee. Haal de barista in jezelf naar boven en maak komende zomer de lekkerste iced coffees in een handomdraai.

Hoe maak je iced coffee?

Er zijn weinig dingen zo verrassend lekker en bovendien nog eens zo simpel om te maken. Iced coffee zetten is echt wel een piece of cake. Wat heb je nodig? Koffie (duh!), ijs, melk en een zoetstof zoals honing, karamel of suiker. Met dit drankje kan je alle kanten uit: je kan er naar hartenlust mee experimenteren. Gewoon in de blender of zelfs een cocktailshaker volstaat om de ingrediënten lekker door elkaar te schudden en een heerlijk verfrissende en romige iced coffee te bekomen. Slagroom als topping? Of ben je eerder fan van koud melkschuim en wat cacao? Of… trek jij vandaag je stoute schoenen aan en kieper je graag een scheutje rum en wat honing in je iced coffee? Alles kan, alles mag, it’s summer baby!

Iced coffee met haver of sojamelk

Niet zo’n waaghals in de ochtend? Experimenteer dan eens met verschillende soorten melk. Een lekker alternatief voor dierlijke melk of ideaal voor zij die lactose intolerant zijn, is een iced coffee met haver- of sojamelk. Soja en haver zijn zacht voor zowel jou als jouw smaakpapillen. Ochtendstond heeft goud in de mond en ook op een zonnige zondag kan lekker vroeg opstaan je volledig opladen voor de komende week. In de zomer past daar dan zonder twijfel een iced coffee bij. Op lazy sunny vegan sundays serveer je dus traditioneel een iced coffee met haver- of sojamelk. Geen fan van havermelk? Dan is amandelmelk misschien wel jouw dada. Een absolute topper deze zomer is de ‘Chai Latte Frapuccino’. Klinkt moeilijk om te maken, maar is het niet. Gewoon je standaard chai Latte zetten en op dezelfde manier door de blender zoals je dat gewend bent voor je iced coffee. Klaar!

Dubbele espresso please

Hoe lekkerder je koffie, hoe lekkerder jouw iced coffee, logisch, toch? Heb je in jouw keuken zo’n prachtige espressomachine staan? Dan kan je naar hartenlust experimenteren met allerlei iced coffees. Hoe straffer, hoe beter zeg je? Ga dan absoluut voor een double shot espresso als basis. Ben je meer voor de smeuïge drankjes? Dan kan je zelfs een scheutje vloeibare room aan je iced coffee toevoegen voor een extra creamy touch. Best of both worlds! De combinatie van een double shot en wat room zal je doen smelten van plezier!

Speak Your Mind

*