Een voedzaam sapje boordevol vitamines en mineralen | Recepten.be Een voedzaam sapje boordevol vitamines en mineralen | Recepten.be

 

Recept - Een voedzaam sapje boordevol vitamines en mineralen

Een voedzaam sapje boordevol vitamines en mineralen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het liefst eet je elke dag wat je lekker vindt en ook nog eens gezond te zijn. Dit heerlijke sap op basis van rode bieten, appels, wortels en bleekselderij brengt deze eigenschappen samen. De drank heeft en verrassende smaak en zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen. Het leuke aan sap is dat je desgewenst eindeloos varieert. Hierdoor blijft de smaak elke keer verrassend of drink je juist alleen de sappen die jij het lekkerst vindt. 

Recept: smaakvol sap met rode biet, appel, wortel en bleekselderij

Met sappen op basis van groente en fruit maak je in een handomdraai verrassende combinaties. Daarbij is niet alleen de smaak belangrijk, maar ook de samenstelling van de voedingsstoffen. Hierdoor zitten er relatief veel groenten in een drankje. Aangezien fruit een hoge suikerconcentratie heeft en daarom minder geschikt is in grote hoeveelheden. Voor dit recept heb je alleen een goed (schil)mes en een sapcentrifuge nodig. 

Ingrediënten: 

  • Een rode biet
  • Twee appels
  • Een stengel bleekselderij
  • Zes kleine wortels
  • Een halve komkommer
  • Een halve citroen

Bereidingswijze van dit overheerlijke sapje

We beginnen met het schillen en schoonmaken van de ingrediënten. Schil de citroen, verwijder eventuele pitjes en snijd de vrucht in plakjes. Snij vervolgens de wortel, bleekselderij, appel, rode biet en komkommer. Zorg ervoor dat de stukjes geschikt zijn voor jouw sapcentrifuge. Meng het geheel door elkaar en klaar is het sapje. Het is een zeer eenvoudig recept waarbij je alleen even druk bent met het schoonmaken, schillen en snijden van de groentes. Bovendien maak je gemakkelijk in één keer meerdere porties. Schud het geheel voor serveren nog even goed door elkaar voor de ideale mix en smaak. 

Het is mogelijk om een paar dagen louter sap te drinken

Heb jij weleens van een detoxkuur gehoord? Hierbij eet je een paar dagen ingrediënten die de afbraak van gifstoffen in het lichaam stimuleren. Een van de meest populaire varianten is de zogenaamde sapjeskuur. Je drinkt een aantal keer per dag een gezonde en speciaal samengestelde sap in plaats van vast voedsel te eten. Het is mogelijk om hiervoor je eigen sappen te gebruiken. Maar bedenk wel dat de precieze samenstelling extra belangrijk is aangezien je verder niks anders eet. Daarom is het wellicht eenvoudiger om de sappen kant-en-klaar te bestellen. Hierdoor begin je snel en verantwoord aan een sapjeskuur om te detoxen.

Speak Your Mind

*