Dolce Gusto versus Senseo: De ultieme battle | Recepten.be Dolce Gusto versus Senseo: De ultieme battle | Recepten.be

 

Recept - Dolce Gusto versus Senseo: De ultieme battle

Dolce Gusto versus Senseo: De ultieme battle
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We vergelijken twee populaire koffiemachines en hun zwarte, goddelijke brouwsel. Dolce Gusto en Senseo nemen het tegen elkaar op! We beoordelen de koffie reuzen op prijs, aankoop van machine, duurzaamheid, assortiment en smaak. Klaar voor de ultieme koffie battle? 

Aankoop machine en functionaliteit

In aankoop zijn de twee rivalen aan elkaar gewaagd. Omdat het prijsverschil zo miniem is, is het beste wat je kan doen even zoeken waar ze je favoriete machine aan de voordeligste prijs aanbieden. Bij de eenvoudigste modellen van beide merken, betaal je om en bij de 50 euro. Beide machines zijn gebruiksvriendelijk en je hebt in een oogwenk je gewenste kopje koffie. Een nadeel van Dolce Gusto is dat je maar 1 koffie per keer kan zetten, met een Senseo kan je 2 koffies in 1 keer zetten, dubbel zo snel dus! Beide machines hebben een modern design en een hedendaagse look. 

Milieubewuste keuze? 

Natuurlijk blijft de authentieke manier van koffiezetten (filterkoffie of met perculator) de allergroenste. Als we het materiaal van Senseo pads en Dolce Gusto capsules vergelijken is het vrij snel duidelijk dat Senseo pads de minst vervuilende zijn. De pad bestaat uit een rond filterpapier met daarin de koffie en zal dus het makkelijkst afbreken. Je zou denken dat je ze zoals een grote koffiefilter gewoon bij het groene afval mag deponeren, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Bij de Dolce Gusto capsules zit dat net iets anders, deze cups zijn gemaakt van plastic en moeten in de pmd-zak voor recyclage. Je kan ze wel hervullen, wat toch weer wat scheelt in je portefeuille en het is beter voor het milieu. 

Kwanta kosta? 

Eén Senseo pad kost je tussen de 0,05 eurocent (huismerk supermarkt) en de 0,10 eurocent (Senseo of Douwe Egberts koffie) per kopje. Voor de cups van Dolce Gusto betaal je zo’n 15 cent (Perla koffie) tot 40 cent (Douwe Egberts). Senseo koffiepads zijn dus goedkoper in aankoop dan de Nescafé Dolce Gusto capsules. Maar moeten ze qua smaak ook onderdoen?

Over smaak valt niet te twisten, of toch? 

Wanneer we verschillende onderzoeken raadplegen waarin de twee koffie-bazen met elkaar worden vergeleken zien we eigenlijk niet zoveel verschil in kwaliteit. Ook deden we zelf natuurlijk de blinde smaaktest, zonder uitgesproken winnaar. We concluderen dat de twee aan elkaar gewaagd zijn en je zonder al te veel problemen wel eens kan afwisselen tussen een Dolce Gusto koffie en een Senseo koffie. Het is maar wat je gewend bent! 

Variatie in het assortiment 

Senseo heeft minder keuze in soorten dan Nescafé Dolce Gusto. Bovendien kan je met een Senseo apparaat geen espresso’s zetten. Voor zij die houden van een straffe shot in de ochtend, kan dit een dealbreaker zijn. 

Het was een nek-aan-nekrace, maar de laatste categorie heeft Senseo uit het veld geslagen. Daarom roepen we Nescafé Dolce Gusto uit als winnaar van deze battle! 

Speak Your Mind

*