De makkelijkste lekkernijen om te bakken! | Recepten.be De makkelijkste lekkernijen om te bakken! | Recepten.be

 

Recept - De makkelijkste lekkernijen om te bakken!

De makkelijkste lekkernijen om te bakken!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Als je ‘Heel Holland Bakt’ wel eens hebt gekeken, dan zakt de moed je wellicht in de schoenen. Ze maken daar de mooiste creaties, die je jezelf niet zo snel ziet bakken. Het bakken staat deze mensen op het lijf geschreven. Alleen, jij kunt net zo’n gave gerechten maken. Bakken hoeft namelijk echt geen hoge wiskunde te zijn. We delen een paar gerechten, die iedereen kan maken! 

Een lekkere appelflap

Appelflappen bij de bakker zijn heerlijk, maar die je zelf bakt zijn nog veel lekkerder! Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en de appelflappen zijn zo gemaakt. Lees vooral even mee, hoe je deze lekkernij maakt. Je hebt nodig: 10 plakjes diepvries bladerdeeg, 400 gram goudreinetten appels, 100 gram rozijnen, 1 theelepel kaneel, 6 eetlepels suiker en 1 ei. 

Je begint met het schillen van de appels en de klokhuizen te verwijderen. Daarna snijdt je de appels in kleine blokjes. Ondertussen leg je de bladerdeeg vellen op bakpapier en verwijder je de plastic vellen. Laat ze 5 minuten ontdooien, terwijl je de appelblokjes, rozijnen, kaneel en de helft van de suiker met elkaar mengt in een kom. Als het bladerdeeg is ontdooid en de vulling klaar is, kun je de bladerdeeg plakken gaan vullen. Leg de vulling op de helft van het bladerdeeg en houd alle randen vrij. Daarna kun je ze diagonaal dichtvouwen en het ei over de flappen smeren.

Het overige suiker kun je er daarna overheen sprenkelen. De appelflappen moeten dan nog 20-25 minuten in de oven op 200 graden. Daarna kun je genieten van deze lekkernij. Ideaal om op een verjaardag te serveren of als toetje. Ook bij de koffie is een appelflap perfect. 

Een heerlijke cheesecake

Cheesecakes staan veel vaker als dessert op de menukaart bij restaurants. Daarnaast kun je zelf ook zo’n lekker dessert maken. Het voordeel is dat je de hele taart zelf op kunt eten. Of kies je er toch voor om deze te delen? Laten we allereerst eens kijken hoe je zo’n taart maakt. 

We beginnen natuurlijk met de bodem. Deze maak je van biscuit en boter. Kies zelf welke biscuit je graag wil gebruiken en neem daar 200 gram van. Verkruimel deze in een keukenmachine en meng het daarna met 100 gram gesmolten boter. Daarna mag alles op bodem van de springvorm worden gedrukt. Laat het daarna afgedekt opstijven in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Daarna moet de rest van de cheesecake gemaakt worden. Het is uiteraard afhankelijk van welke toppings je wil gebruiken.

We lichten dit keer de cheesecake met mango uit, dit is één van de makkelijke cheesecake recepten. Hiervoor heb je het volgende nodig: 2 blaadjes gelatine, 1 geschilde mango in blokjes, 200 gram slagroom, 100 gram poedersuiker, een zakje vanillesuiker, 200 gram roomkaas, 1 zakje witte chocolade paaseitjes, 2 takjes munt en nog wat poedersuiker als topping. 

Terwijl de bodem in de koelkast opstijft, week je de gelatine bladen in koud water. Daarna ga je de mango pureren en doe je de gelatine erbij. Klop dit door elkaar heen en klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker. Klop ook de roomkaas met de andere helft van de poedersuiker en vanillesuiker. 

Daarna is het een kwestie van de mangopuree met de roomkaas mengen. Als laatste spatel je de slagroom door de mangoroom. Daarna is de vulling klaar om de koekbodem te bedekken. Schud een paar keer, zodat alle luchtbellen eruit zijn. Laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 1 nacht afgedekt in de koelkast is eigenlijk nog beter. 

De paaseitjes en de takjes munt zijn voor de decoratie. Voeg deze toe, nadat je de poedersuiker over de cheesecake hebt gestrooid. Nu is het alleen nog tijd om te proeven!

De makkelijkste lekkernijen om te bakken!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*