Als je even niet weet wat je moet eten, dan is een wrap altijd een goed idee. Een wrap is namelijk een veelzijdig product, dat je met heel veel verschillende vullingen kunt maken. Het is net als met pasta, er zijn super veel mogelijkheden, waardoor je elke keer weer kunt variëren in je gerechten. Net als pasta kun je een wrap ook op verschillende momenten van de dag eten. Eet ‘m koud als lunch bijvoorbeeld of warm uit de oven als diner. In dit artikel geven we een aantal wrap recepten, waar je lekker mee kunt variëren.
Lunch
-
Wraps met zalm
De klassieker onder de wrap recepten zijn toch wel echt de wraps met roomkaas, ijsbergsla en gerookte zalm. Het is een ideaal lunchgerecht wat dan ook in veel restaurant geserveerd wordt. Daarnaast is het een ideale snack om mee te nemen als je gaat picknicken bijvoorbeeld. Bovendien is het een lekkere snack om te serveren op een feestje.
-
Wraps met carpaccio
Een andere klassieker, welke iedereen waarschijnlijk wel kent is de carpaccio wrap. Net zoals het klassieke broodje, is deze wrap dan hetzelfde belegd. Als je hem thuis wil maken begin je met een laagje truffelmayonaise op de bodem. Daarbovenop leg je de plakjes carpaccio en je topt de wrap af met parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten. Vind je truffelmayonaise te vet? Dan kun je altijd nog een truffel dressing gebruiken. Net als de zalm wrap is deze heerlijk om mee te nemen tijdens een picknick, kijk wel uit dat het niet te warm is, anders blijft de carpaccio niet lekker. Je serveert hem net zo goed op een feestje of tijdens een brunch.
-
Wraps met kipfilet
Naast de zalm en carpaccio wrap, is de kipwrap ook een hele bekende. Je kunt er zoveel mee variëren als je wilt. Maar een bekende is de wrap met kipfilet, kruidenkaas en ijsbergsla. Ook deze wrap wordt vaak meegenomen tijdens een picknick, maar is ook heel lekker om te serveren op verjaardagsfeestjes.
Diner
-
Wraps met kipcorns
Om in de kip stemming te blijven, presenteren we het volgende wrap gerecht aan jullie: wraps met kipcorns. Je kunt natuurlijk heel veel kanten op met kipcorns en wraps, maar onze favoriet is die met kaas, ui en sla. Je begint allereerst met het karameliseren van rode uien. Als deze bijna klaar zijn begin je met het bakken van de kipcorns, dat kan in een friteuse of in een airfryer, ligt er maar net aan welke kipcorns je in huis hebt. Als de kipcorns en uien klaar zijn, kun je al beginnen met rollen. Smeer de wrap in met een pittige mayonaise en leg daar de kipcorns op. Daarbovenop komen de gekarameliseerde uien, cheddar kaas en ijsbergsla. Rol de wrap op en laat de kaas nog smelten in de oven op 200 graden. Na 6 minuten in de oven, zijn de wraps klaar om op te eten.
-
Wraps met gehakt
Ook gehakt doet het goed in combinatie met een wrap. Ook dit is weer een oven recept met wraps en kaas. Alleen dit keer zitten er ook veel groenten bij. Je begint met het rul bakken van het gehakt. Ondertussen snijd je een courgette en paprika in blokjes en een bakje champignon in plakjes. Bak de groenten mee met het gehakt en kruid naar wens. Onze favoriete kruiden zijn bijvoorbeeld: zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en 5 spices kruiden. Als de vulling bijna klaar is voeg je nog maïs toe. Je kunt eventueel nog ketjap of sojasaus toevoegen aan de vulling. Vervolgens kun je de wraps voorzien van de vulling. Na het oprollen bestrooi je ze met geraspte kaas, waarna ze nog ongeveer 10 minuten de oven in moeten op 200 graden.
-
Wraps met falafel
We sluiten deze reeks recepten af met een vegetarische variant. Je kunt bijvoorbeeld hele frisse falafel wraps maken. Daarvoor heb je alleen wat kwark, peterselie, mayonaise en knoflook voor nodig om de saus te maken. De wrap top je verder af met wat ijsbergsla en komkommer. Ga je voor een warme variant? Dan kun je bijvoorbeeld een courgette en paprika grillen in plaats van de komkommer en de sla. Op die manier heb je juist een warme falafel wrap. Je kunt zoveel kanten op, niet alleen met een wrap met falafel, maar met alle wraps.
Welk recept ga jij vast en zeker proberen?
Speak Your Mind