Culinaire roadtrip door Spanje | Recepten.be Culinaire roadtrip door Spanje | Recepten.be

 

Recept - Culinaire roadtrip door Spanje

Culinaire roadtrip door Spanje
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Als je ergens lekker kunt eten, dan is het wel Spanje. Iedere Spaanse regio heeft een andere specialiteit. Je kunt er je culinaire hart ophalen. Omdat er zoveel verschillende lekkernijen en specialiteiten te vinden zijn, is Spanje een ideale bestemming voor een culinaire rondreis. Lees snel verder om erachter te komen waar je welke lekkernijen kunt vinden. Ook lees je waar je allemaal aan moet denken tijdens het organiseren van een rondreis met de auto.

Culinaire route

Begin de culinaire roadtrip in het zonnige Valencia. Deze stad is beroemd om de paella. Er bestaan verschillende soorten paella en voor iedereen is er een geschikte versie. De meest typische is de paella valenciana. Hierin zit kip, zeevruchten, vis en konijn. Ook heb je de paella de marisco, met zeevruchten, en de paella de verduras, met alleen groenten.

Na Valencia kun je de route vervolgen naar de Andalusische zuidkust. Stop bijvoorbeeld eens in Malaga. Deze stad is beroemd om de sardientjes, die iedere dag vers uit de zee op het bord belanden. Restaurants aan het strand hebben vaak een bootje in het zand, die dient als keuken. In dit bootje worden de sardientjes op een stokje gaar gebakken. Heerlijke verse vis dus in Spaanse stijl.

Na alle vis heb je waarschijnlijk zin in een stukje goed vlees. Deze kun je vinden in de omgeving van Ávila, in de buurt van Salamanca. Ávila is beroemd om de enorme steaks die hier op gloeiend hete borden wordt geserveerd. Beter vlees zal je in Spanje niet vinden. Als je thuis eens wilt proberen een heerlijke steak voor te bereiden, probeer dan dit steakrecept!

Bij een bezoek aan Spanje mag je de hoofdstad natuurlijk niet overslaan. Het typische gerecht van Madrid is cocido. Dit is een bouillon met kip, kikkererwten, aardappel en verschillende groenten. Erg lekker en gezond en in de winter warmt het je lekker op.

Sluit de roadtrip af in Baskenland, dat beroemd is om de pinchos. Dit zijn een soort tapas, maar dan met een stokje geprikt op een stukje stokbrood. Veel variatie en erg lekker!

Voorbereiding roadtrip

Als je een roadtrip gaat maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat de auto goed in orde is. Het laatste wat je wilt is onderweg problemen krijgen met je vervoersmiddel. Het is daarom op de eerste plaats noodzakelijk een goede autoverzekering af te sluiten; één die kosten in het buitenland dekt en die zorgt voor vervangend vervoer mocht je eigen auto het begeven. Er zijn verschillende websites waar je vergelijkingen kunt maken en zo de beste verzekering voor jouw situatie kunt kiezen.

Ook is het aan te raden voor vertrek je auto goed te laten checken bij de garage. Of geef de auto zelf een kleine check. Zorg bijvoorbeeld dat de auto voor vertrek voldoende vloeistoffen en olie heeft.

Een andere praktische tip voor een roadtrip is dat je de indeling van je auto goed voorbereid. Zet een aparte tas met items die je vaak nodig hebt dicht bij je stoel. Denk bijvoorbeeld aan telefoonopladers, het gps-systeem, extra kleding en eten en drinken. Zo hoef je niet elke keer in de kofferbak te zijn als je iets nodig hebt.

Speak Your Mind

*