6 fouten die je nog steeds in de keuken maakt | Recepten.be 6 fouten die je nog steeds in de keuken maakt | Recepten.be

 

Recept - 6 fouten die je nog steeds in de keuken maakt

6 fouten die je nog steeds in de keuken maakt
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Je denkt ongetwijfeld dat je een magiër bent in de keuken, maar toch is een moment van onoplettendheid vaak voldoende om je hele gerecht naar de verdoemenis te helpen. Van het gebruik van droge in plaats van verse kruiden tot het bakken van gekoeld vlees, het zijn beginnersfouten waarmee je al snel je eigen culinaire doodsvonnis ondertekent.

Om jou op het goede pad te helpen, zochten wij voor dit artikel de zes meest voorkomende kookmissers uit. Zo tover je binnenkort zonder fout en met veel bravoure de beste gerechten op tafel.

Kruiden

Zoals we hierboven aangaven, is het van vitaal belang om je steeds aan het recept te houden. Er is een reden waarom de bereidingsvoorschriften een onderscheid maken tussen droge en verse kruiden. Droge kruiden zijn immers veel krachtiger van smaak waardoor de balans in het gerecht verstoord wordt. Het is daarom een goede vuistregel om slechts 1/3e van de benodigde hoeveelheid verse kruiden te gebruiken bij gedroogde kruiden.

Vlees uit de frigo

We begrijpen dat je maag al enige tijd grommelt, maar toch loont het om te wachten. Gekoeld vlees dat meteen gegrild wordt, zal ongelijkmatig bakken en op sommige plaatsen zelfs rauw blijven. Vandaar dat je best geen risico’s neemt, want salmonella is minder leuk dan het klinkt. Kies er eerst voor om het vlees een half uur te laten otndooien op het aanrecht.

Broccoli koken

Niets kan een gerecht zoveel verpesten als overgekookte broccoli. Een handige truc bij het koken, is om deze supergroente uit de pan te halen wanneer ze heldergroen kleurt. Laat het onder koud water lopen om het verder niet meer te laten koken.

Pasta

We hebben niets tegen knuffelen, maar niets is zo vervelend als pasta die samenklit in je kookpot. De beste remedie hiervoor is en blijft een grotere kookpot. Je zal snel opmerken dat hun wegen scheiden, zo graag zien ze elkaar dus ook weer niet!

Eieren koken

Er zitten slechts luttele seconden tussen een zachtgekookt en een hardgekookt ei. Timing is dus alles. 6 minuten volstaat daarbij voor een zachtgekookt en 9 minuten voor een hardgekookt ei. Een goede tip is om het ei meteen na het koken onder stromend koud water te houden. Hierdoor stopt het ei abrupt met koken.

Teveel ingrediënten combineren

Het is al te verleidelijk om alles in één pan te doen als je voor een grote groep kookt, maar het is belangrijk om geen stukken vlees met elkaar in aanraking te laten komen.

Als een pan te vol is, zal de hitte afnemen, waardoor er geen verkleuring optreedt en er vocht vrijkomt, wat resulteert in een droge maaltijd.

6 fouten die je nog steeds in de keuken maakt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*