Yes, het is vandaag Wereld Aardbei Dag! Om dat te vieren zetten wij enkele heerlijke recepten met aardbeien op een rijtje.
Bavarois van aardbeien
Dit recept is niet alleen overheerlijk, het is ook nog eens bedacht door de enige echte Roger Van Damme, dé dessertenkoning.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 blaadjes gelatine
- 35 g Griekse yoghurt
- 110 g aardbeienpuree
- 35 g kristalsuiker
- 1 cl citroensap
- 2.5 dl room
- 100 g aardbeiencoulis
- 1 hand vol aardbeien
Bereiding
Begin met de gelatineblaadjes te weken in ijskoud water terwijl je ondertussen de yoghurt mengt met de aardbeienpuree, kristalsuiker en het citroensap. Knijp daarna de gelatineblaadjes goed uit en laat ze rustig smelten in een steelpannetje op een laag vuurtje.
Voeg daarna beetje per beetje de yoghurtmengeling onder de gelatine zodat het een homogeen geheel wordt. Klop de room op en spatel voorzichtig onder de rest, zet je mengsel daarna in de koelkast zodat het een uur kan opstijven.
Werk daarna naar smaak af met verse aardbeien en aardbeiencoulis.
Sea Breeze
Zijn cocktails meer jouw ding dan desserts? Dan kan je onderstaand recept eens uitproberen!
Ingrediënten (4 cocktails)
- 16 cl vodka
- 48 cl veenbessensap
- 12 cl pompelmoessap
- 40 g aardbeienpurree
- ijs
Bereiding
Neem 4 hoge cocktailglazen en vul elk glas met 10 gram aardbeienpurree. Vul ze daarna tot aan de helft met ijs. Voeg per glas 4 cl vodka, 12 cl veenbessensap en 3 cl pompelmoessap toe. Roer goed en maak je cocktail af met enkele aardbeipartjes.
Speak Your Mind