Door de lockdown kunnen we helaas even niet meer reizen en nieuwe landen ontdekken. Maar wat dacht je ervan om op reis te gaan vanuit je eigen keuken? Zo kan je nog steeds nieuwe gerechten van andere culturen ontdekken. In dit artikel sommen we even de heerlijkste bestemmingen op. Geen zorgen, het is oké om er honger van te krijgen!
Australië: Meat pie
Het concept van deze taart gaat heel ver terug in de tijd, toen het eigenlijk nog pasta was. Destijds gevuld met honing en gekookt op hete kolen. Vervolgens ontwikkelden de Grieken de taart gevuld met vlees.
Dit nationale gerecht is gemaakt van bladerdeeg, gevuld met saus en gehakt. Uiteraard bestaan er tal van variaties. De vulling kan ook gemaakt worden van uien, kip en asperges, champignons, kaas, krokodillenvlees, groenten of zeevruchten.
Hawaii: Poke
Dit heerlijk gerecht is ook bij ons zeer populair geworden, toch moet je voor de beste poke bowls naar Hawaii afreizen. Poke is een traditionele Hawaiiaanse salade die wordt gemaakt met kleine stukjes verse en rauwe vis of zeevruchten. Verder worden deze gecombineerd met fijngehakte groenten, kruiden, specerijen en kruiden.
Brazil: Feijoada
Feijoada is het nationale gerecht van Brazilië, een stevige stoofpot met varkensvlees en zwarte bonen. Het gerecht wordt in het hele land geconsumeerd en elk gezin in Brazilië heeft zijn eigen, speciale recept. Gebakken groentjes, kaasbroodjes, rijst en verse sinaasappels worden geserveerd als aanvulling. Yummie!
Kroatie: Štrukli
Štrukli is een traditionele maaltijd uit de Zagorje regio, met een lange geschiedenis die zich uitstrekt over de laatste paar eeuwen. Het is een vrij eenvoudig gerecht met ‘getrokken pasta’ dat, afhankelijk van het soort vulling, zowel hartig als zoet kan zijn.
Wanneer het deeg eenmaal is getrokken is, wordt het gevuld en gerold. Aansluitend wordt het in kleinere stukken gesneden die vervolgens kunnen worden gebakken of gekookt. De bekendste versie van dit gerecht is de hartige variant, gevuld met kaas, eieren en zure room. Het wordt gebakken in de oven en bedekt met boter. We krijgen al water in de mond door er alleen nog maar aan te denken!
Canada: Sushi pizza
Voor de sushi liefhebbers onder ons is dit een must try. Sushi pizza geeft een buitengewone draai aan sushi. Deze pizza is populair in heel Canada, vooral in Toronto. Het bestaat uit een gebakken rijst pastei met daarop zalm, tonijn of krab, avocado plakjes, pittige mayonaise en sojawasabissaus.
Filipijnen: Sisig
Voor degene die iets specialer wensen hebben we dit Filipijns gerecht uitgekozen. Sisig is een populair Filipijns gerecht dat bestaat uit delen van de varkenskop, zoals oren, wangen en kuiten. Deze mix wordt vervolgens gekruid met zout, peper en azijn. Het vlees wordt gecombineerd met gebakken uien, sili en kippenlevertjes. Uiteindelijk wordt het hele brouwsel traditioneel met een rauw ei overgoten.
Denemarken: Danish pastry
Het toppunt van een gezellig ontbijt op zondag in Denemarken is een knapperige zoete lekkernij. Dit Deens gebakje wordt gemaakt met deeg in laagjes, waarbij het deeg herhaaldelijk met boter wordt bedekt en over elkaar wordt gevouwen.
Het deeg wordt in verschillende vormen gegoten en gevuld met smaakvolle, romige vullingen. Traditionele fruitvullingen zoals appel- en frambozenvulling, vanillepudding en amandelspijs zijn Deense favorieten, maar vanwege de populariteit zijn de vullingen meestal streekgebonden.
India: Roti
Roti is een plat en ongezuurd brood gemaakt met volkorenmeel. Het wordt traditioneel gekookt op een ijzeren bakplaat die “Tava” wordt genoemd, een belangrijk vat in de Indiase keuken. Roti is net zo essentieel als rijst in India. Het is dus zeker de moeite waard om eens een gerecht met deze delicatesse te proberen.
Na deze heerlijke gerechten opgesomd te hebben vragen wij ons af: in welk land ga jij de lokale keuken uitproberen?
Ga op ontdekkingsreis naar werelds lekkerste eten,
Speak Your Mind