Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!
Granola ontstond in de 19de eeuw als een variant op muesli. Het grote verschil? De graanvlokken worden knapperig gebakken en lichtjes gezoet. Tegenwoordig is het een hippe en relatief gezonde manier om je dag te starten. Zelf maken is niet moeilijk, en je kan naar hartenlust variëren. Dit recept moet elke foodie geprobeerd hebben!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 100 gram havervlokken
- 100 gram tarwe en/of gerst
- 100 gram gemengde noten ongezouten
- 25 gram pompoenpitten
- 75 gram gedroogde bessen (of fruit) blauwe bessen, goji,...
- 3 eetlepels honing of esdoornsiroop
- 1 snuifje Kaneel
- 3 eetlepels neutrale olie arachide, zonnebloem, koolzaad,...
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de granen met de noten (hak grote stukken fijner) op een bakplaat.
- Besprenkel met de olie, honing (of esdoornsiroop) en breng op smaak met kaneel. Roer nogmaals goed om.
- Laat de granola 15 à 20 minuten bakken in de oven op 180°. Roer halverwege de baktijd om.
- Laat afkoelen en meng er tot slot de gedroogde bessen onder. Smakelijk!
Notities
Zelfgemaakte granola kan je nog enkele dagen, zelfs weken, bewaren in een goed afgesloten pot. Dit recept geeft een smaakvolle en gevarieerde basis, maar durf gerust experimenteren.
Deel dit Recept
Speak Your Mind