Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- Aardappelsalde met zalm
- 500 gram krielaardappelen
- 200 gram gerookte zalmhaas
- 200 gram gemengde sla
- 100 gram halfgedroogde tomaten op olie
- peper en zout
- Dressing
- 125 ml zure room
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 plantje dille
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de krielaardappeltjes en wrijf schoon (schillen hoeft niet). Kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat daarna afkoelen.
- Versnijd ondertussen de gemengde sla - indien nodig - in reepjes en halveer de tomaten.
- Halveer de gerookte zalmhaas en snijd in fijne reepjes.
- Snijd de afgekoelde krieltjes in plakjes.
- Maak de dressing door de zure room met de balsamico en vier eetlepels olie van de tomaten te mengen. Snipper de dille fijn (bewaar een beetje voor de afwerking) en roer onder de dressing.
- Meng de stukjes aardappel met de reepjes zalm en tomaten. Serveer met de gemengde salade. Besprenkel tot slot met wat dressing en werk af met peper, zout en dille. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind