VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)
Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediƫnten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Aardappelsalde met zalm
Dressing
Instructies
  1. Spoel de krielaardappeltjes en wrijf schoon (schillen hoeft niet). Kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat daarna afkoelen.
  2. Versnijd ondertussen de gemengde sla – indien nodig – in reepjes en halveer de tomaten.
  3. Halveer de gerookte zalmhaas en snijd in fijne reepjes.
  4. Snijd de afgekoelde krieltjes in plakjes.
  5. Maak de dressing door de zure room met de balsamico en vier eetlepels olie van de tomaten te mengen. Snipper de dille fijn (bewaar een beetje voor de afwerking) en roer onder de dressing.
  6. Meng de stukjes aardappel met de reepjes zalm en tomaten. Serveer met de gemengde salade. Besprenkel tot slot met wat dressing en werk af met peper, zout en dille. Smakelijk!