Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets 150 gram per persoon
- 1 koolrabi
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 3 lente-uitjes
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bosje kervel fijngehakt
- azijn
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de koolrabi en snijd in hapklare stukjes. Blancheer (kort garen) in lichtgezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
- Laat ondertussen de zalmfilets op kamertemperatuur komen en kruid met peper en (bij voorkeur grof zee-) zout.
- Schik de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkeld met een beetje olijfolie. Laat een tiental minuten bakken op 180°. De zalmfilets moeten bovenal smeuïg blijven!
- Versnijd ondertussen de komkommer en tomaten in hapklare stukken. Snipper er de lente-ui onder en meng met de afgekoelde stukjes koolrabi.
- Werk de groentesalsa af met wat fijngehakte peterselie en kervel. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een scheutje azijn voor een frisse toets.
- Serveer de warme, smeuïge zalmfilets op een bedje van de frisse groentesalsa. Bedek de filets net voor het opdienen met een fijn laagje gehakte peterselie en kervel. Heerlijk met een koele, witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind