Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 12 grote garnalen/scampi gepeld
- 200 gram bulgur
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1 eetlepel groene pesto
- 2 dl room
- 1 snuifje chili
- 1 koffielepel Suiker
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de tomatenstukjes met suiker, chili en wat zout. Leng aan met water tot 5dl tomatencoulis.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteblokjes op een zacht vuur. Laat een handvol minuten stoven.
- Voeg de tomatencoulis toe, gevolgd door de bulgur. Dek af en laat een tiental minuten garen. Haal daarna van het vuur en laat nog een kleine tien minuten (afgedekt) rusten.
- Verhit ondertussen opnieuw wat olijfolie in een pan. Kruid de scampi met peper en zout en bak ze kort langs elke kant in de hete olie.
- Meng de room en pesto onder de gebakken scampi en laat twee minuutjes bakken. Werk naar smaak af met peper en/of zout.
- Serveer op elk bord een schepje saus, daarop wat bulgur en tot slot enkele scampi. Smakelijk!
Notities
De ingrediëntenverhouding is opgesteld als voorgerecht. Wil je er liever een hoofdgerecht van maken? Verdubbel dan het aantal personen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind