Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.
Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 rood pepertje
- 1 teen look geplet of fijngehakt
- 2 rode paprika's
- 200 gram quinoa
- 3 dl groentebouillon 1 blokje bouillon in 3 dl heet water
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 300 gram kikkererwten (blik)
- 150 gram maïs (blik)
- 1 avocado
- 1 citroen uitgeperst
- 1 bosje verse koriander
- komijnpoeder
- cayennepeper
- peper en zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de kikkererwten en maïsblokjes uitlekken en spoel eventueel met koud water. Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's. Snijd in fijne blokjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de geplette teen look met de stukjes paprika en het rode pepertje. Hou het pepertje heel indien je niet dol bent op pikant (dit verwijder je voor het serveren) of snijd fijn voor een pittige toets. Met zaadjes is het extra pikant, deze kan je dus eventueel verwijderen.
- Voeg na een tweetal minuutjes de quinoa toe, samen met de tomatenblokjes en de groentebouillon. Breng op smaak met een snuifje gemalen komijn en een mespuntje cayennepeper. Laat een kwartiertje sudderen op een zacht vuur, roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de avocado in fijne stukjes en besprenkel met het citroensap. Hak de verse koriander grof.
- Roer de uitgelekte kikkererwten en maïsblokjes onder de quinoa en laat een handvol minuten warmen met gesloten deksel. Breng finaal op smaak met voldoende zout en nog wat peper.
- Serveer met de blokjes avocado en wat grofgehakte koriander. Smakelijk!
Notities
Je kan de quinoa ook vervangen door couscous, rijst of een mengeling van graansoorten (bulgur, spelt,...).
Deel dit Recept
Speak Your Mind