Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.
Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 8 grote eieren hardgekookt
- 2,5 dl kokosroom
- 2 dl water
- 0,5 liter bouillon
- 2 eetlepels gesnipperde ui
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 chilipeper
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kurkuma (koenjit)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 stengel citroengras
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook de kokosmelk met de 2 dl water en de uien, knoflook, sambal, laos, kurkuma, gember en citroengras op tot er olie uitkomt.
- Maak gaatjes in de eieren met een tandenstoker zodat straks de saus goed in de eieren kunnen trekken.
- Stoof de eieren in het kokossausje van santen en kruiden net zo lang tot de saus is ingedikt.
- Serveer met witte rijst en een frisse komkommersalade.
Notities
Kan je aan eendeneieren komen dan is dit recept helemaal perfect. In Azië is dat hartstikke makkelijk maar in Europa is het altijd even zoeken. Jammer eigenlijk want eendeneieren zijn verrukkelijk. Dit recept is genoeg voor 8 grote eieren en is klaar in 1 uur.
Wil je hier een eigengemaakte sambal bij serveren ?Dan kan dat. Op pisangsusu.com staan ruim 30 soorten verse sambals van sambal met vis tot sambal met fruit.
Selamat Makan.
Deel dit Recept
Speak Your Mind