Een zonnige en lekkere aperitief verdient dito hapjes. Met wraps (Mexicaanse tortilla's) kan je makkelijk enkele lekkernijen klaarmaken. Vullen, oprollen en in stukjes snijden. Dit recept vertelt je hoe gerookte zalm helemaal tot z'n recht kan komen in een frisse wrap.
Porties | Prep Tijd |
8personen | 10minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnipper de bieslook en voeg toe aan de verse kaas. Kruid met zwarte peper en meng goed. Een snuifje zout en een weinig limoensap kan desgewenst ook toegevoegd worden.
- Bestrijk de tortilla('s) met de verse kaas. Dat hoeft absoluut geen dikke laag te zijn.
- Verdeel de plakjes gerookte zalm over de tortilla. Ook hier geldt dat je zuinig mag zijn, werk vooral centraal. Dadelijk rol je de tortilla (vanaf dan: wrap!) toch op.
- Snijd de komkommer in lange reepjes (zo'n halve centimeter dik) en zorg dat de tortilla over de hele lengte belegd wordt met één stuk komkommer.
- Vul aan met wat knapperige ijsbergsla. Rol rustig op maar druk goed aan. Snijd de wrap met een scherp, groot mes in stukjes van zo'n twee centimeter dik en houd ze eventueel samen met een tandenprikker. Smakelijk!
Notities
Zo'n tortilla kan je werkelijk met alles vullen (warm en koud), experimenteer er gerust op los! De gerookte zalm kan je in dit recept bijvoorbeeld perfect vervangen door kippenreepjes.
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind