Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.
Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- Mosselen
- 600 gram mosselen
- 6 stengels selder met bladeren
- 2 uien
- 1 chilipeper gekneusd
- zwarte peper
- Saus
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 tenen look geplet
- 1 chilipeper fijngehakt
- 4 ansjovisfilets op olie
- 1 glas droge witte wijn
- 800 gram pruimtomaten fijngesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden (brunoise)
- 50 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- Pasta en afwerking
- 500 gram fusilli of een andere, gelijkaardige soort naar wens
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen grondig en maak ze indien nodig proper. Doe ze in een ruime kookpot, samen met de selder, uien (beide grof gesneden) en gekneusde chilipeper. Kruid met een flinke portie gemalen zwarte peper en zet op een hoog vuur met gesloten deksel.
- Schud de pot met mosselen regelmatig op. Eenmaal alle mosselen open zijn (dit duurt slechts enkele minuten) haal je de pot van het vuur en laat je ze even afkoelen. Haal vervolgens de mosselen uit de schelpen en houd ze opzij in wat kookvocht.
- Verhit een royale portie olijfolie. Fruit de sjalot met de geplette look en fijngehakte chilipeper (verwijder de zaadjes indien het niet te pikant mag zijn). Voeg de ansjovisfilets toe als de ui glazig wordt en laat ze op een middelmatig vuur smelten.
- Voeg de gehakte tomaten toe en verlaag het vuur. Laat rustig inkoken tot een lekker sausje, roer regelmatig. Laat een kwartiertje pruttelen.
- Doe de geraspte Parmezaanse kaas met de blokjes courgette bij de tomatensaus. Roer om en laat nog een handvol minuten pruttelen. Breng ook een royale portie gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de saus af met een flinke schep kookvocht van de mosselen en een schep kookvocht van de pasta. Kruid naar wens bij met peper en/of zout. Ook wat meer gemalen Parmezaanse kaas kan wenselijk zijn.
- Roer de mosselen net voor het opdienen onder de saus, anders worden ze taai. Serveer dadelijk met de pasta. Bestrooi de porties eventueel met een weinig gemalen Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities
Zowel witte als rode wijn past perfect bij dit gerecht. Kies je voor witte neem dan een droge, niet al te fruitige wijn. Ga je voor rode doe je er goed aan een jonge, soepele en elegante fles te ontkurken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind