Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten | 3uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
10minuten | 3uur |
Ingrediënten
- 4 gram gelatine blaadjes
- 400 ml volle room
- 40 gram kristalsuiker
- 1 Vanillestokje
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de blaadjes gelatine een tiental minuten weken in voldoende koud water.
- Breng in een steelpannetje de room samen met de suiker zachtjes aan de kook.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de room. Ook het stokje zelf mag er bij. Laat nog even zachtjes pruttelen.
- Haal het vanillestokje uit de room en knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit. Laat even uitlekken.
- Haal de hete room van het vuur en roer er de gelatine onder tot die helemaal gesmolten is. Zet eventueel nog even terug op het vuur wanneer niet alles gesmolten is, maar laat niet meer koken.
- Verdeel de room over evenveel potjes als er eters zijn. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
- Serveer naar wens met fruit, coulis, karamelsaus, noten,... Smakelijk!
Notities
Wil je jouw panna cotta echt traditioneel presenteren? Gebruik dan lage, ronde vormpjes die lichtjes ingevet zijn met een neutrale olie. Draai ze na het afkoelen om en snijd indien nodig met een mes los. Zo maak je mooie torentjes.
Deel dit Recept
Speak Your Mind