Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 1uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wrijf de kip in met een beetje boter of olie. Vul ze met de verse kruiden en een teentje knoflook.
- Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi royaal met kippenkruiden.
- Laat de kip gedurende 1 uur bakken op 160° (reken op ongeveer 1 uur per kilogram op deze temperatuur).
- Schil ondertussen de aardappelen en versnijd in frietjes. Bak ze in delen voor op 140° en laat uitlekken/afkoelen op keukenpapier.
- Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en versnijd in blokjes.
- Breng de stukjes appel aan de kook met een scheutje water. Laat rustig garen tot een moes.
- Haal de appelmoes naar wens van het vuur. Hoe langer de appelmoes pruttelt en hoe vaker je roert, hoe fijner het resultaat.
- Werk de appelmoes desgewenst af met een beetje suiker.
- Bak de frieten net voor het opdienen een tweede keer op 180° tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Versnijd de gebraden kip in delen. Serveer met een flinke lepel appelmoes, verse frietjes (bestrooid met zout), wat gemengde sla en een lepeltje mayonaise. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind