Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets Zo'n 150 gram per stuk.
- 65 gram pijnboompitjes
- 30 gram verse peterselie
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 40 gram geraspte Pecorino
- 10 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten In schijfjes gesneden
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Doe de pijnboompitjes, peterselie geraspte kaas en olijfolie in een vijzel of blender. Prak of mix fijn tot je een smeuïge pesto krijgt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en breng naar wens op smaak met peper en/of zout.
- Bestrooi de stukken zalm met wat peper en zout. Neem per stukje vis een ruim stuk aluminiumfolie en bestrijk met een beetje olijfolie. Leg er de stukken vis netjes in.
- Smeer een flink laagje pesto op de bovenkant (één à twee eetlepels) van elk stuk zalm en leg er een plakje tomaat op. Vouw de plakjes netjes dicht en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze in een voorverwarmde oven (200°) en laat 10 à 15 minuten -afhankelijk van de dikte van de stukken zalm - stomen.
- Controleer of de vis voldoende gegaard is (net doorbakken, nog steeds sappig). Zalm eet je liever niet te gaar, wees dus attent. Serveer met de rest van de tomatenschijfjes, pesto en rijst, pasta of brood. Smakelijk!
Notities
Indien je geen Pecorino hebt of wenst aan te kopen, kan je gewoon meer Parmezaanse kaas gebruiken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind