Dit is een lekker en makkelijk receptje dat vooral bij kinderen goed onthaald wordt (indien de mosterdsaus niet té pittig is). De saus is bovendien makkelijk in te vriezen en is ook heel erg lekker met een gestoomd wit visje zoals kabeljauw. Tot slot kan je ook kleinere balletjes maken, zo worden het smakelijke aperitiefballetjes.
Dit is een lekker en makkelijk receptje dat vooral bij kinderen goed onthaald wordt (indien de mosterdsaus niet té pittig is). De saus is bovendien makkelijk in te vriezen en is ook heel erg lekker met een gestoomd wit visje zoals kabeljauw. Tot slot kan je ook kleinere balletjes maken, zo worden het smakelijke aperitiefballetjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 kg gemengd gehakt
- 2 teentjes look geplet
- 1 ui fijngesneden
- 1 a 2 eetlepels mosterd Gebruik milde mosterd of pittige mosterd, naar eigen keuze.
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel paneermeel
- zout, peper, nootmuskaat
- basilicum, oregano
- 1 blokje groentenbouillon
- water
- maizena
- 500 ml kookroom
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Begin met het gehakt te prepareren: voeg de ui, look, kruiden, ketchup, mosterd, ei en paneermeel toe en meng goed. Laat even rusten en maak er mooie balletjes van.
- Bak balletjes in boter of olie op een middelmatig vuur. Zorg dat ze goed gegaard zijn.
- Maak een bouillon van het blokje groentenbouillon en voldoende water (zo'n halve liter). Doe kookroom in een pot en voeg de bouillon, de rest van de mosterd en de balletjes toe.
- Laat de saus met de balletjes enkele minuten op een laag vuurtje pruttelen tot ze begint in te koken. Voeg eventueel wat maïzena toe om de mosterdsaus te verdikken.
Notities
Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes of smeuïge puree.
Deel dit Recept
Speak Your Mind