Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 800 gram asperges
- 200 gram gerookte zalm grote plakken
- 1 kg loskokende aardappelen
- 1 dl room
- 2 dl melk
- 1 busseltje verse peterselie fijngehakt
- truffelolie Olijfolie kan ook.
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in ongezouten water; afkruiden kan later.
- Terwijl de aardappelen garen kan je de asperges schillen met een dunschiller. Snijd de onderste stukjes er af (een kleine centimeter) en zorg dat ze erg goed geschild zijn. Blancheer de asperges in lichtgezouten water gedurende zo'n 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Pureer de aardappelen (eenmaal gaar) tot een mousseline (extra zachte, smeuïge puree). Voeg de room en de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Gebruik desgewenst een mixer om een zacht en glad resultaat te hebben.
- Laat de asperges even uitlekken en rol ze onmiddellijk in één of twee plakjes gerookte zalm. Maak rolletjes van twee of drie asperges, afhankelijk van de dikte.
- Serveer dadelijk met een schepje puree, bestrooid met versgehakte peterselie. Werk elk bord af met een streepje truffelolie (of olijfolie). Smakelijk!
Notities
Dit gerecht is niet compleet zonder een glas koele, droge witte wijn. Geen visliefhebber? De gerookte zalm kan je uiteraard vervangen door plakjes gekookte of rauwe ham.
Deel dit Recept
Speak Your Mind