Overheerlijke Irish Coffee taart | Recepten.be Overheerlijke Irish Coffee taart | Recepten.be

 

Recept - Overheerlijke Irish Coffee taart

Overheerlijke Irish Coffee taart
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ben jij ook verzot op Irish Coffee? Dit Ierse drankje bestaat al meer dan 100 jaar en nog steeds wordt niemand het beu. Het recept is zeer eenvoudig. Je voegt gewoon suiker aan een tas zwarte koffie met whisky toe en werkt af met slagroom. Het ideale drankje na een gezellig avondje samen dineren!

Natuurlijk zal dit koffiedrankje het beste smaken wanneer je whisky van goede kwaliteit toevoegt. Wist je dat je whisky ook online kan kopen in verschillende webshops? Bij Drankdozijn kan je bijvoorbeeld whisky van topmerken als Jack Daniels en Johnnie Walker kopen onder de rubriek ‘Whisky online België‘. Die kan je gewoon thuis laten leveren. Elke bestelling vóór 17u wordt trouwens de volgende dag al geleverd!

Irish Coffee is niet alleen een heerlijke warme drank, je kan er ook lekker mee bakken. Zo kan je er brownies, koekjes en taart mee maken! Lees verder en ontdek hoe je Irish Coffee taart maakt…

Ingrediënten

  • 100 g gesmolten boter
  • Pakje Café Noir koekjes
  • 1,5 dl sterke koffie
  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels whisky
  • 2,5 dl slagroom
  • 200 g MonChou
  • Mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering
  • 2 dl vanillevla

Bereiding

Verkruimel de Café Noir koekjes en vermeng dit met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm van 20 cm en druk het met de bolle kant van een lepel plat. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.

Vermeng de hete sterke koffie met de gelatineblaadjes, 50 g suiker en de whisky. Vermeng dan 1,5 dl slagroom met 2 eetlepels suiker en klop het geheel op met een klopper. Klop dan de MonChou met een mixer glad, voeg de vanillevla toe en mix alles tot het een glad geheel is.

Klop het koffiemengsel onder het MonChou mengsel en laat het even rusten. Meng ook de slagroom met suiker eronder. Verdeel dit mengsel dan over de taartbodem.

Laat de taart ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan de rand van de springvorm. Klop dan de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en spuit dit in kleine toefjes op de taart. Versier die nadien nog met moccaboontjes of chocolaatjes.

Speak Your Mind

*