Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 300 gram kervel
- 1 ui
- 1 klontje boter
- 1,5 liter groente- of kippenbouillon Vers of twee blokjes bouillon in 1,5 liter water.
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het klontje boter smelten in een ruime kookpot en fruit de ui tot deze glazig is geworden.
- Voeg de verse kervel toe en laat eventjes stoven op een matig vuurtje.
- Giet de bouillon bij de kervel en breng aan de kook. Laat een half uurtje sudderen.
- Mix de soep grondig. Werk enkel nog af met peper en/of zout naar wens. Zo eenvoudig kan het zijn, smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind