Porties | Prep Tijd |
12hapjes | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
12hapjes | 25minuten |
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram verse roomkaas
- 2 eetlepels hazelnoten
- 1 eetlepel mierikswortel bij voorkeur met room
- 3 snedes vers brood
- 3 takjes dille
- zwarte peper
Porties: hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
|
Instructies
- Leg de hazelnoten op en bakplaat (met bakpapier) en rooster de noten gedurende een kleine tien minuten in een voorverwarmde oven (200°).
- Snijd ondertussen de plakjes gerookte zalm in stukken en mix met de kaas en mierikswortel in een blender tot een smeuïge mousse. Kruid af met voldoende zwarte peper.
- Laat de hazelnoten even afkoelen, verwijder velletjes en hak grof.
- Snijd de sneetjes brood telkens in 4 stukken. Rooster kort in de oven (nog steeds op 200°), of rooster de sneetjes eerst in een broodrooster voor je ze versnijd.
- Besmeer de geroosterde stukjes brood met de zalmmousse en werk af met enkele stukjes hazelnoot en een plukje dille. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind