Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- schaaldierenfumet
- 500 gram grote garnalen/scampi ongepeld
- 1 preistengel
- 2 wortelen
- 2 stengels bleekselder
- 2 tenen look
- 25 gram tomatenconcentraat
- 2 takjes tijm
- cayennepeper
- zout
- olijfolie
- afgewerkte soep
- 1 dl pastis
- 1 venkel
- 2 eetlepels room
- 150 gram kabeljauwhaas
- 150 gram zalmfilet
- 0,5 citroen uitgeperst
- 1 plantje peterselie gesnipperd
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- De basis van deze rijkelijke vissoep is een fumet, een smaakvolle visbouillon. Pel daartoe eerst en vooral de (indien nodig ontdooide) scampi en verwijder de darmkanaaltjes.
- Kuis en snijd de groenten (prei, wortelen, selder en look) in grove stukken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie en stoof de groenten en het teentje look met de karkassen van de scampi aan (bewaar de scampi zelf voor later).
- Breng op smaak met cayennepeper, zout, de takjes tijm en het tomatenconcentraat. Laat nog even aanstoven en blus dan met twee liter water. Laat rustig inkoken tot ongeveer de helft van het vocht overblijft.
- Snijd ondertussen de venkelknol in fijne reepjes. Versnijd daarnaast de stukken kabeljauw en zalm tot mooie, hapklare blokjes.
- Zeef de ingekookte fumet. Pers alle sappen goed uit de ingrediënten, die hebben we niet meer nodig.
- Stoof in een ruime pot de reepjes venkel aan in een bodempje olijfolie. Blus met de pastis en laat even inkoken. Voeg dan de gezeefde visfumet toe en breng aan de kook.
- Voeg, eenmaal de soep kookt, de scampi en stukken vis toe. Dek af en haal van het vuur zodat de vis zachtjes kan garen zonder taai te worden.
- Werk na een handvol minuten rusten af met nog een scheutje pastis, een beetje room en wat citroensap. Controleer of nog wat zout/cayennepeper nodig is en serveer onmiddellijk met gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind