Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!
Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 6 Sint-Jakobsvruchten
- 1 dl room
- 500 gram aardappelpuree
- 100 gram gepelde grijze garnalen
- 1 bosje verse bieslook gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Dit recept is ideaal wanneer je een restje aardappelpuree hebt. Is dat niet het geval, bereid dan eerst een gewone, klassieke aardappelpuree (loskokende aardappelen garen, afgieten, pletten, mengen met melk - room - eidooier - boter en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat).
- Halveer de Sint-Jakobsvruchten (overlangs). Schroei ze heel kort langs elke kant aan in hete olie, één minuut per zijde volstaat.
- Haal de nootjes uit de pan en houdt warm. Giet de room in de hete pan, roer alle aanbaksels los en kruid met peper en zout. Laat even inkoken.
- Zorg dat de puree warm is. Roer er net voor het opdienen het merendeel van de garnalen en gesnipperde bieslook onder.
- Schep op elk (verwarmd) bord een torentje feestelijke puree, schik er enkele Sint-Jakobsnootjes rond en lepel er wat saus over. Heerlijk met witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind