Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 5minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 5minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 stengels selder
- 2 wortels
- 1 witte raap
- 1 gele raap
- 0,5 prei
- 1 aardappel
- 2 blokjes rundsbouillon of groentebouillon
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met alle groentjes te kuisen, indien nodig te schillen of pellen, en in grove stukken te snijden.
- Smelt een klontje boter in een ruime pot. Fruit de ui.
- Voeg stelselmatig de andere groentjes toe naar hardheid: wortel, rapen, prei en selder. Laat een tiental minuutjes stoven op een middelmatig vuur.
- Zet de groentjes onder met water en voeg de bouillonblokjes toe. Ook de aardappel mag er nu bij. Laat een kwartier pruttelen tot alles helemaal gaar en zacht is.
- Mix de soep fijn en kruid naar wens af met peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind