Een frisse krop sla is een prima basis voor een knapperige salade, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep mee kan bereiden? Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die, vooral dankzij de lekkere balletjes, gesmaakt zal worden door het hele gezin!
Pel de uien en snijd in grove stukken. Pel ook het teentje look en plet met het plat van een keukenmes.
Smelt wat boter in een ruime kookpot en fruit de stukken ui met de look. Trek ondertussen alle bladeren van de kroppen sla en bewaar de harde kern. Spoel de bladen goed af.
Voeg de bladeren sla toe aan de kookpot. Laat rustig slenken. Bind ondertussen de verse kruiden samen met een eindje keukentouw.
Voeg het kruidentuiltje toe en laat enkele minuten meestoven. Roer regelmatig.
Schenk de kippenbouillon bij de groentjes en laat rustig pruttelen op een zacht vuur.
Snijd het gerookte spek in extra fijne stukjes. Bak ze, met een klein beetje vetstof, knapperig in een pan.
Meng het kippengehakt met de gebakken stukjes spek, het paneermeel en ei. Kruid voldoende met peper, zout en nootmuskaat.
Haal het kruidentuiltje uit de soep en voeg de kruidenkaas toe. Mix grondig. Rol vervolgens balletjes van het gehakt en laat ze garen in de hete soep.
Kruid de soep, indien nodig, bij met peper en of zout. Serveer in een diep bord met wat knapperige blaadjes van het slahart en voldoende balletjes. Smakelijk!