VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Aardappel-preisoep met gebakken currymosselen (Jeroen Meus)
Vind je soep maar gewoontjes? Dan heb je dit luxueuze, buik-vullende recept van Jeroen Meus nog niet geprobeerd. Het soepje zelfs is lekker stevig, terwijl de currymosselen voor een originele smaaktoets zorgen en de gesnipperde bieslook een perfecte frisse toets garandeert. Tof als maaltijdsoep, leuk als chique voorgerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Spoel de mosselen en doe ze in een ruime kookpot met de witte wijn, een scheutje water en voldoende peper. Breng aan de kook tot alle schelpen open zijn, haal dan van het vuur.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de stukken ui en gekneusde teentjes look op een laag vuur, zo blijft de soep zeker bleek.
  3. Voeg de stukken prei toe en laat verder stoven op een zacht vuurtje. Schil de aardappelen, snijd in stukken en voeg eveneens toe.
  4. Overgiet met het kookvocht van de mosselen en de groentebouillon. Kruid met peper, zout en een kruidentuiltje van tijm en laurier. Laat de soep minstens een half uur pruttelen.
  5. Haal ondertussen de mosselen uit hun schelpen. Meng bloem en currypoeder in een kommetje en haal er de mosselen even door. Schud goed af.
  6. Smelt een flinke klont boter in een ruime pan. Bak de mosselen goudbruin, werk eventueel in delen. Laat de gebakken mosselen uitlekken op een stukje keukenpapier.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix tot een gladde, stevige soep. Meng er de zure room onder en mix nog heel even. Kruid verder af met peper en zout.
  8. Schep de soep in diepe borden en werk af met de mosselen en gesnipperde bieslook. Smakelijk!