VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,…) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?
Porties Prep Tijd
1quiche 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
1quiche 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg uit en leg in een ronde bakvorm. Laat even op kamertemperatuur komen. Je kan het deeg gerust met (bak-) papier in de vorm leggen, zo kan je de quiche er later makkelijker uitheffen.
  2. Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork. Schuif het deeg een vijftal minuutjes onder de grill, door even voor te bakken zal de bodem wat krokanter zijn op het einde.
  3. Bestrijk de (kort) voorgebakken bodem met het gehakt. Zorg voor een goede, egale spreiding. Kruid met wat peper en zout. Bestrooi vervolgens nonchalant met de gehalveerde kerstomaatjes, stukjes courgette en rucola. Werk af met de twee soorten gemalen kaas.
  4. Klop de vier eieren met de room los in een maatbeker. Voeg de melk (niet noodzakelijk maar maakt het wat luchtiger), Provençaalse kruiden, wat peper zout en nootmuskaat toe. Klop nog even los en giet in de quiche. Idealiter staat alles nét onder.
  5. Schuif de quiche in een voorverwarmde oven (180°) en laat 30 tot 40 minuten garen. Om de controleren of de quiche helemaal gaar is, kan je er met iets fijns inprikken. Indien je prikker er helemaal droog uitkomt is het etenstijd. Smakelijk!
Notities

Je kan het kalfsgehakt uiteraard vervangen door (goedkoper) gemengd gehakt, je quiche zal dan evenwel wat vettiger en minder fijn smaken.